Informatie

De United Cheers Cheerleaders (UCC) zijn sinds het jaar 2000 een begrip in Nederland en sinds 2002 een begrip bij de eredivisie-voetbalclub ADO Den Haag. UCC richt zich op wedstrijden (zowel nationaal als internationaal) en optredens door het hele land. Meiden vanaf 6 jaar kunnen zich bij ons aanmelden. Op dit moment zijn er 3 teams binnen de vereniging:

United Cheers Panthers: 6 - 11 jaar
United Cheers Jaguars: 11 - 16 jaar
United Cheers Cheerleaders: 16+

Onder leiding van coach Kim Barendregt maken de United Cheers Cheerleaders van elke wedstrijd of evenement een groot feest.

Sinds 2011 doen de United Cheers Cheerleaders mee aan nationale en internationale competities. Met deelname aan het Europees Kampioenschap Cheerdance in Praag en een tweede plek op het Nederlands Kampioenschap hebben wij dat jaar bewezen tot de top van Nederland te horen.

In 2012 is het team van UCC zich naast Cheerdance, ook gaan ontwikkelen op het gebied van Cheerleading. 2012 was voor ons dan ook het jaar waarin wij een ontzettende groei hebben doorgemaakt. Tweede op het Europees Kampioenschap in Amsterdam en Nederlands Kampioen in de categorie Cheerleading All girl Elite. Dit succes werd in 2013 voortgezet, met deelname aan het Wereldkampioenschap in Orlando en een derde plaats op het Europese Kampioenschap in Glasgow.

Ook in de jaren daarna hebben de United Cheers Cheerleaders de nodige prestaties achter hun naam erbij mogen zetten. In mei 2014 zijn wij eerste geworden op The Spring Open 2014 in Parijs. Hiermee plaatsten wij ons voor het World School Cheerdance Championship 2015 in Orlando, waar wij met een prachtige derde plaats zijn geëindigd. In mei 2016 zijn wij tweede geworden op The Spring Open, waardoor we ons opnieuw plaatste voor het WSCC in Orlando. Hier hebben we in januari 2017 weer een knallende routine neergezet waarmee we de vierde plek in de wacht sleepten. In maart 2017 zijn we tweede geworden op het Nederlands Kampioenschap, wat resulteerde in deelname aan het EK in Zagreb, Kroatië. Hier behaalden we in juni 2017 een mooie vijfde plek.

Nadat UCC zich een aantal jaren alleen op cheerdance richtte, maakten wij in 2018 onze comeback in de stuntcategorie Cheerleading All Girl. In april 2018 kwamen wij op het Nederlandse Kampioenschap weer uit in beide categorieën. Een comeback werd het zeker, want we werden Nederlands Kampioen in zowel de Cheerdance als Cheerleading! Hiermee hebben we ons geplaatst voor het Europese Kampioenschap die in juni 2019 plaats vonden in Den Bosch.

In 2019 mochten wij onze titel verdedigen op het NK en ook dit jaar werden wij Nederlands Kampioen Cheerleading! Hiermee hebben we ons geplaatst voor het EK in Duitsland en voor het WK in Japan.

Wij zijn van plan om nog meer van onszelf te gaan laten zien, zowel op nationaal als internationaal niveau. We blijven onszelf verder ontwikkelen en het is onze ambitie om steeds beter te worden.

Klik hier voor meer informatie over boekingen

Klik hier voor meer informatie om zelf cheerleader te worden