Voorronde NK Cheerleading

Voorronde NK Cheerleading

Op zondag 10 maart deden wij mee aan de voorronde van het NK Cheerleading. Deze voorronde vond plaats in Utrecht en diende als opwarmertje voor het Nederlandse Kampioenschap op 7 april in Amsterdam.

De seniors van United Cheers deden mee in de categorie Senior Cheer All female. Hierbij draait het vooral om de stunts. Bij het NK op 7 april doen wij behalve aan de stuntcategorie, ook nog mee aan de divisie Senior Cheerdance. Daarbij ligt de focus op dans en sprongen en worden er geen stunts uitgevoerd.

Ook de Panthers en de Jaguars kwamen in actie. Bijzonder is dat zij dit jaar als één grote groep meedoen aan de wedstrijden onder de naam 'United Cheers Cheetah’s'. Op die manier bundelen zij hun krachten om samen een nog betere routine neer te kunnen zetten. Bij cheerleading geldt namelijk: hoe groter de groep, hoe meer mogelijkheden qua stunts.

De voorronde voor het NK is pas het begin van een reeks nieuwe wedstrijden die er aan komen dit seizoen, met als hoogtepunt het Elite Cheerleading Championship in MoviePark Germany. Dit is de grootste cheerleading-competitie van Europa, waar teams vanuit het hele continent aan mee kunnen doen. Het kampioenschap vindt plaats in het Pinksterweekend, van 8 tot en met 10 juni. Hier zullen wij met de hele vereniging aan deel gaan nemen!

Terug naar overzicht