Terugblik op 2018 (door Nanny)

Terugblik op 2018 (door Nanny)

Hallo! Mijn naam is Nanny en bijna negen jaar geleden ben ik begonnen met cheerleaden bij de junioren van United Cheers. Nu ben ik bijna zes jaar aan het mee trainen met de seniors, sinds twee jaar ga ik mee met optredens en ik doe mee aan wedstrijden. Samen met jullie wil ik graag terugblikken op een fantastisch Cheerjaar in 2018.

Als eerste wil ik mijn teamgenootje Kitty graag even in de spotlights zetten. Wij waren altijd samen base in een stuntgroepje, maar het jaar 2018 begon helaas met een grote tegenvaller. Kitty raakte geblesseerd tijdens het oefenen van een overslag en scheurde haar voorste kniebanden. Zij is nu twee operaties verder en bezig met revalideren. Ondanks dit alles is Kitty bijna elke training aanwezig om te helpen waar zij kan. Met kleine stapjes gaat ze vooruit en we hopen dat zij in 2019 weer rustig aan mee kan trainen en misschien mee kan naar een optreden. Kit, we zijn trots op je!

In 2018 hebben we weer veel mooie optredens mogen doen. En sinds februari is ons team voor optredens versterkt door Felicity, Bo en Vierra! Niet te vergeten zijn natuurlijk onze maandelijkse optredens bij ADO Den Haag. Het maakt niet uit wat voor weer het is, er hangt altijd een leuke sfeer in het stadion. Ik vind de optredens het leukste om te doen. Het is altijd gezellig onderling en leuk om een mooie dans neer te zetten. We hebben onder andere leuke optredens gedaan bij Utopia, in het Stadshart, bij een hockeyclub en nog veel meer.

De highlight van 2018 voor mij was het Nederlandse Kampioenschap van AFBN op 22 april. Bij deze wedstrijd deden de seniors na vijf jaar voor het eerst weer mee met een stuntwedstrijd. Voor een aantal meiden was dit de eerste keer op de wedstrijdmat met het seniorteam, ook voor mij. Dat was spannend! We hadden wel erg hard getraind, vooral op de Liberty. Eerst mochten de Panthers en de Jaguars hun routine laten zien. Dat deden zij heel goed! Hierna waren wij aan de beurt. De routine ging goed, maar helaas niet foutloos. Toch waren we trots op de prestatie die wij neer hadden gezet als team, zeker na een periode van zoveel tegenslagen (blessures, meiden die ermee stopten en mislukte pakjes).
Na het stuntteam mocht het dansteam ook nog een mooie performance neerzetten.
Uiteindelijk werd onze vereniging in vijf categorieën Nederlands Kampioen! Dat hadden we nooit durven dromen, United Cheers Rock!

Door deze prijzen op het NK, plaatsten wij ons voor de Europese Kampioenschappen in Den Bosch op 30 juni & 1 juli. Alle teams hadden hier hard voor getraind. Helaas zijn wij hier niet in de prijzen gevallen, maar we hebben wel genoten van het weekend en zijn weer veel mooie ervaringen rijker.

Sinds oktober kunnen Jaguars vanaf 14 jaar al worden geselecteerd voor het seniorenteam, dus zijn Aiyana en Dinichi toen ons stuntteam komen versterken. Omdat Indy en Bente ons team in de zomer helaas hebben verlaten, hebben we nu nieuwe combinaties gemaakt van stuntgroepjes en zijn we weer hard begonnen met trainen voor het komende wedstrijdseizoen. Elke training zie je meiden groeien. Sinds maart kan bijvoorbeeld iedereen een overslag in de trampoline en nu gaan steeds meer meiden het proberen op de vloer.
Ook onze stunts worden steeds beter.

2018 was een extra speciaal jaar want United Cheers is al 15 jaar officieel een vereniging! Dit hebben we in december gevierd met een jubileumfeest voor de hele vereniging en aanhang.

Ik ben trots op onze vereniging en ons team. De meiden in ons team zijn van veel verschillende leeftijden en karakters, maar toch zijn we altijd één team, een hechte en leuke vriendinnengroep die veel met elkaar mee maakt. Naast de trainingen hebben we elk jaar bijvoorbeeld ook gezellige feestjes en etentjes.

In het vooruitzicht staat het Nederlands Kampioenschap en het Elite Cheerleading Championship in Duitsland. Ik kijk er naar uit om met dit team te gaan trainen voor de wedstrijden in 2019, het opdoen van nieuwe ervaringen, optredens, uitjes en vooral het maken van nieuwe herinneringen met de United Cheers!

xxx Nanny

Terug naar overzicht