Mooie prestaties op het Europees Kampioenschap

Mooie prestaties op het Europees Kampioenschap

Hallo, mijn naam is Vierra. Ik ben cheerleader bij de United Cheers Cheerleaders en ik ben mede coach van de United Cheers Panthers. Zaterdag 30 en zondag 31 juni was het Europees kampioenschap Cheerleading in Den Bosch.

Zaterdag 30 juni was de eerste dag van het EK, waarbij de Panthers, de Jaguars en wij moesten optreden. Zaterdag moesten als eerste de Panthers optreden. Ze moesten foto's maken, opwarmen, de routine doornemen en daarna gingen ze gelijk de wedstrijdmat op. Ze hebben het echt geweldig gedaan en ik was super trots op ze! Niet veel later nadat de panthers waren geweest moest het stuntteam (waar ik in zit) al opwarmen. We namen alles door en probeerde rustig te blijven, ondanks de zenuwen. Toen we klaar stonden om de cheermat op te gaan, begon ik het best wel spannend te vinden, omdat ik het liefst alles goed wilde doen. Toen ik eenmaal op de mat stond zakte dat weer. In mijn stuntgroepje ging bijna alles goed, maar helaas in ons andere stuntgroepje ging het wat minder. Ondanks een paar foutjes hebben we erg ons best gedaan. Hierna was de prijsuitreiking die ik persoonlijk erg lang vond duren, maar er waren ook heel veel groepen en landen aanwezig.
Na de eerste dag ging ik terug naar de camping, waar ik en een hoop andere van onze vereniging sliepen.

De volgende dag moest ik zelf niet optreden, maar de Jaguars moesten hun all girl routine en het showteam de cheerdance laten zien. De meiden uit mijn team die hier niet aan meededen, waren samen met mij vrijwilliger bij het EK. Ik was samen met Bente en wij moesten bijhouden hoe laat de teams klaar stonden voor de mat en checken of de teams ook aanwezig waren. Voordat ik vrijwilligerswerk moest doen heb ik ook mee gelopen met de Jaguars en heb ik gespot op de mat tijdens hun optreden. De Jaguars deden het super goed. Na het vrijwilligerswerk gingen we allemaal kijken naar de performance van het showteam. Ik vond dat ze het erg goed hadden gedaan. Ik heb het erg leuk gehad dit weekend en ik heb veel dingen gezien bij andere teams.

Ik heb nu al zin in onze volgende wedstrijden!

Terug naar overzicht