European Cheerleading Championship Zagreb

European Cheerleading Championship Zagreb

In het weekend van 1 en 2 juli zijn wij naar het EK in Zagreb afgereisd.

Met 2 verenigingen, United Cheers en Djalita hebben wij een lange busreis gemaakt van +/- 21 uur. Wij kwamen aan op vrijdag. Ons Jaguars team en ons Showteam gingen rond 7 uur naar de wedstrijdzaal om nog 1 keer te oefenen voor de grote dag.

Op zaterdag 1 juli was het zover. De wedstrijddag ging van start. Er hing een gezonde spanning in het team en de meiden maakten zich klaar om te gaan knallen op de wedstrijdmat. Om 1 uur mochten de Jaguars als eerst. Zij zaten in de categorie All Girl. Zij hebben een mooie krachtige performance neergezet. Om 5 uur was het showteam aan de beurt. Zij deden mee aan de categorie Cheerdance. Ook zij hebben een sterke performance neergezet. In het aantal zijn wij een vrij klein team in vergelijking met andere landen, maar door de strakke dans, power en de uitstraling vond ik het showteam uitblinken.

Omdat wij dit jaar met zo'n een grote groep zijn afgereisd, inclusief ouders, was er een erg fijne sfeer op de tribune. De ouders hadden alles versierd met spandoeken, oranje vlaggetjes en de Nederlandse vlag. Samen hebben wij erg ons best gedaan de 2 teams aan te moedigen. Beiden teams hebben een mooie 5de plaats behaald!

Op zondag zijn wij het winkelcentrum in Zagreb gaan bezoeken. Hier hebben wij mooie monumenten bekeken, lekker ijs gegeten en geshopt. Hierna zijn wij begonnen aan onze terugreis naar Nederland.

Wij zijn enorm trots op de perfomances die zowel de United Cheers Jaguars als het showteam hebben neergezet!

Groetjes, Nanny

Terug naar overzicht