Blog van nieuwe cheerleader Jitske

Blog van nieuwe cheerleader Jitske

Hi! Ik ben Jitske, 24 en ik kom uit Den Haag.

Al een aantal jaar volgde ik All Star Cheerleading in Amerika via het internet, stiekem hopende dat ik ooit ook zoiets zou kunnen. Toen afgelopen jaar de docuserie Cheer op Netflix kwam, werd ik nog enthousiaster over cheerleading en ben ik gaan zoeken wat de opties waren in om dit in Nederland te doen.. En toen vond ik United Cheers!

Eind augustus was het zo ver en heb ik meegedaan aan de proeflessen van United Cheers Cheerleaders. Met gezonde spanning in mijn lijf stapte ik samen met een grote groep nieuwe meiden Gymworld in Zoetermeer binnen. We mochten twee keer meetrainen met het team, de stunttraining op maandag en de danstraining op woensdag. Het was een ware vuurdoop, en veel van ons hadden woensdag flink pijnlijke spieren, maar het was het meer dan waard! Iedereen was mega enthousiast en we hebben onze conditie, sprongen, stunts en dans flink kunnen oefenen.

Na de eerste week was ik verkocht, het leek mij een supermooie uitdaging om deel te mogen uitmaken van het team. Door het grote enthousiasme tijdens de open trainingen is het team flink gegroeid, ik zag er dan ook erg naar uit om iedereen beter te leren kennen.

Helaas hebben we vanwege de coronacrisis de stunttrainingen tijdelijk stil moeten leggen, maar dat betekent gelukkig niet dat we helemaal stil zitten. De danstrainingen gingen (corona-proof) door zolang dat kan met de maatregelen, waardoor we al een flink aantal dansjes hebben aangeleerd. Helaas ging ook het Halloween optreden niet door, maar we hebben nu wel al een killer routine voor een volgende keer!

Hopelijk staan er weer snel wedstrijden en optredens op de agenda, zodat we met ons nieuwe team naar een mooi doel kunnen toe werken. Het lijkt mij heel leuk om als supporter mee te kunnen gaan naar deze evenementen totdat ik er zelf klaar voor ben om ook mee te kunnen doen! Het uiteindelijke doel is natuurlijk om binnenkort mee te kunnen doen met de wedstrijden en mijn UCC pakje in de kast te hebben hangen!

Groetjes,
Jitske

Terug naar overzicht