1e voorronde NK Cheerleading 2020

1e voorronde NK Cheerleading 2020

Vandaag zijn we officieel begonnen met het wedstrijdseizoen! Dat gebeurde met deelname aan de eerste voorronde voor het Nederlands Kampioenschap Cheerleading 2020. Deze vond plaats in de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag.

We deden mee aan vier categorieën en dat leverde de nodige prijzen op. De senioren kwamen uit in de categorieën Senior Cheer All Female, waarbij het draait om stunts, piramides en tumbling, en Senior Cheerdance, waarbij het uitsluitend draait om dans. In beide disciplines behaalden we de eerste plaats!

Ook de jeugdteams waren natuurlijk van de partij. De United Cheers Jaguars (12-16 jaar) deden mee in de categorie Junior Cheer All female en werden daar eerste. Het jongste team van de vereniging, de United Cheers Panthers (6-12 jaar), kwam uit in de categorie Mini Cheer. Zij kregen helaas geen prijs vanwege een flinke puntenaftrek, doordat ze een stunt deden die blijkbaar niet meer is toegestaan. Ze hebben het wel onwijs goed gedaan en we weten zeker dat zij de volgende keer ook gewoon een prijs winnen!

Deze voorronde diende als opwarmer richting het NK dat op zondag 19 april plaatsvindt. Voorafgaand aan dat kampioenschap is er eerst nog een tweede voorronde op 8 maart. Bij het NK op 19 april wordt pas gestreden om de nationale titel en kwalificatie voor het EK in Italië.

Lees hier het artikel op Zoetermeers Dagblad!

Terug naar overzicht